Hypnotisoija

Esiintymisjännitys

Sosiaalisten tilanteiden jännittäminen on monelle ihmiselle liian suuri ongelma. Jännittäminen on sinänsä täysin normaalia, mutta ongelmalliseksi asian tekee se, jos jännitys alkaa hallitsemaan ihmisen jokapäiväistä käyttäytymistä ja toimintaa. Monille ihmisille sosiaalisten tilanteiden jännittäminen aiheuttaa alati kasvavaa pelkoa ja epävarmuutta tulevaisuuden suunnitelmia kohtaan.

Jännitystilat ja muut fobiat

Sosiaalisten tilanteiden pelkoihin liittyy usein samanaikaisesti useita erilaisia jännitystiloja ja fobioita. Yleisimpiä fobioiden kohteita ovat sosiaaliset kanssakäymistilanteet, kuten opiskeluun, työhön ja vapaa-aikaan liittyvät kahvi- ja ruokailutilanteet.

Sosiaalisten tilanteiden pelon kohteita

. Esiintymistilanteet työelämässä
Asikaspalvelutehtävät, esimiehen tapaaminen, kokoukset, luennot, esitelmät, itsensä esittely, työpalaverit, koulutustilaisuudet ja kurssit, työpaikkaruokailut, pikkujoulut ja muut tilaisuudet.

. Esiintymistilanteet opiskelussa
Itsensä esitteleminen, puhuminen luokassa tai yleisön edessä, musiikkitunneilla laulaminen tai soittaminen, ruokailutilanteet, ryhmätyöhön osallistuminen, liikuntatunnit, koe- ja tenttitilanteet.

. Vieraiden henkilöiden tapaaminen
Virastoasioinnit, kauppa-asiointi, sukujuhlat, odotushalleissa odottaminen, julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen, lääkärissä käynnit, yleisillä paikoilla tapahtuvat kahvi- ja ruokailutilanteet.

. Muut sosiaaliset tilanteet ja tapahtumat
Työhaastattelut, nimen kirjoittaminen muiden läsnäollessa, elokuvateatterit ja muut yleisötilaisuudet, kadulla käveleminen ruuhka-aikaan ja esim puhelimeen vastaaminen. Pelon kohteita ovat kaikki sellaiset tilanteet, joissa joudutaan olemaan huomion keskipisteenä, tai tekemään jotain toisen/ toisten ihmisten läsnäollessa. Jännityksen oireita esiintyy harvemmin lähiomaisten, sukulaisten tai tuttavien seurassa.

Jännityksen oireet - yleisimpiä jännityksen oireita

. Puheen pettäminen
Puheääni muuttuu hiljaiseksi, puhe katkeilee, sanojen muodostaminen vaikeutuu. Keskittyminen herpautuu ja ajatusten looginen jäsentely muuttuu mahdottomaksi. Usein myös suu kuivuu ja hengitys tihenee.

Itsehoitoon suositeltavana APUA ÄNKYTYKSEEN- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

. Punastuminen
Yllättävissä tilanteissa esiintyvää voimakasta kasvojen lämpenemisen tunnetta, joka johtaa itsetarkkailun voimistumiseen. Pelko punastelusta aiheuttaa keskittymiskyvyn heikkenemistä ja sydämen tykytystä. Pulssin kiihtyminen lisää verenkierron vilkastumista, jolloin kasvot punastuvat

Liittyvät yleensä kaikkiin sosiaalisten tilanteiden jännityksiin. Jännitysoireiden esiintyminen ja itsensä nolaamisen pelko johtaa voimakkaaseen itsetarkkailuun, jolloin keskittyminen muuhun toimintaan herpautuu.

Itsehoitoon suositeltavana APUA PUNASTELUUN- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

. Voimakas hikoilu
Esiintyy yleisesti jännityksistä kärsivillä. Tyypillisiä oireita ovat kainaloiden, kämmenien, otsan ja vatsan alueen voimakas hikoilu. Hikoilusta kärsivät henkilöt kokevat usein myös punasteluun viittaavia oireita.

Itsehoitoon suositeltavana HYPNOOSIRENTOUTUS- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

. Sydämen tykytys
Kaikkein yleisin jännityksen oire. Pulssin kiihtyminen voi johtaa hyvän verenkierron omaavilla henkilöillä punasteluun ja voimakkaaseen hikoiluun.

Itsehoitoon suositeltavana HYPNOOSIRENTOUTUS- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

. Kahvikuppineuroosi ja käsien vapina
Tyypillinen (ja yleinen) kahvi- ja ruokailutilanteissa esiintyvä jännityksen oire. Esiintyy usein myös muissa tilanteissa (esim kun joudutaan kirjoittamaan nimi muiden ihmisten läsnäollessa) Pelko käsien vapinasta voi muuttua aivoissa ideomotoriseksi liikkeeksi, jolloin kädet tutisevat tahdosta riippumatta alitajuisesti. Oma ajatus tai tunne käsien vapinasta voi laukaista käsien tutinan tahdosta riippumattomana reaktiona.

Itsehoitoon suositeltavana VAPAUDU KAHVIKUPPINEUROOSISTA- HYPNOOSI -CD Lue [Ääniteinfo]

. Vatsanseudun jännitystilat
Vatsan seudun jännitykset ovat pulssin kiihtymisen lisäksi yleisiä oireita. Jännityksestä kärsivä saattaa jännittää tulevia tilanteita etukäteen jopa siinä määrin, että vatsa oireilee. ("on kuralla") Kun esiintymistilanne on ohi, ovat yleensä myös vatsan jännitykset poissa. Joillakin vatsan seudun oireet ovat niin voimakkaita, että ne aiheuttavat ruokahaluttomuutta ja pahoinvointia jopa pidemmäksikin aikaa.

Itsehoitoon suositeltavana ESIINTYMISJÄNNITYS- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

. Unihäiriöt ja keskittymisvaikeudet
Johtuvat siitä, että jännittäjä luo tulevista tilanteista etukäteen epäonnistumisen mielikuvia. Unen valmiustilaa ei pääse syntymään, koska ajatukset pelkoineen kulkevat tulevissa tapahtumissa. Unettomuudesta aiheutuva univelka aiheuttaa helposti stressiä, hermostuneisuutta ja käsien vapinaa.

Itsehoitoon suositeltavana UNETTOMUUS- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

. Haluttomuus seksiin ja erektiovaikeudet
Useissa tapauksissa psyykkisistä syistä johtuvat erektiovaikeudet ovat olleet sidoksissa sosiaalisten tilanteiden jännityksiin. Itseluottamuksen puute ja epävarmuus omiin kykyihin ovat aiheuttanut monille erektiovaikeuksia ja tätä kautta haluttomuutta seksiin. Jännityksistä johtuva stressi ja mahdollinen univelka voivat aiheuttaa myös heikkokestoisen erektion. Katso sivua Erektiovaikeudet

Itsehoitoon suositeltavana ONNISTU SEKSISSÄ- HYPNOOSI -CD Lue lisää äänitteestä [Ääniteinfo]

Sosiaalisten pelkojen ja jännitysten synty

Sosiaalisten tilanteiden pelkoon liittyviä oireita esiintyy yleensä jo lapsuuden aikana. Pelot ja jännitykset voivat alkaa kouluaikana, kun joudutaan olemaan muiden huomion keskipisteenä -puhumaan tai laulamaan luokassa. Ihmisillä on taipumus ymmärtää nämä jännityksen oireet luonteenpiirteiksi osana omaa persoonallisuuttaan. Vähäisistäkin jännityksistä kärsivä saattaa jättää hakeutumasta kykyjään vastaavaan opiskeluun tai ammattiin.

Jännitysoireiden lisääntyminen

Mikäli sosiaalisten tilanteiden pelkoa ei hoideta asiantuntevalla ohjauksella kuntoon, voivat jännityksen oireet entisestään voimistua ja kumuloituneena lisääntyä. Pelkän hikoilun ja punastelun lisäksi saattaa vähitellen ilmaantua myös muita oireita. Tällaisia oireita voivat olla:
. Huimaus ja pyörtymisen tunne
. Migreenin kaltainen päänsärky
. Masentuneisuus ja väsymys
. Hengitysvaikeudet ja puristustila rinnassa

Jännitysoireiden esiintyminen yksin ollessa

Jännittäjä voi kokea jännityksen oireita myös ollessaan yksin. Mikäli ihminen on uudelleen samassa paikassa, samanlaisessa tilanteessa tai tunnetilassa, jossa aiemminkin on koettu oireita, voivat oireet ilmaantua vaikka ympärillä ei olekaan muita henkilöitä läsnä. Tällainen yllättävä jännitysoireiden esiintyminen voi tapahtua alitajuisesti tahdosta riippumatta tai tuntemuksien pohjalta. Tupakoitsija kokee myös tupakoinnintarpeen automaattisesti ollessaan uudelleen niissä tilanteissa tai tunnetiloissa, joissa ennenkin on totuttu polttamaan. Tupakoinnin"tuska" ilmaantuu alitajunnasta samalla tavoin kuin haukottelu, kun havaitsemme jonkun haukottelevan.

Hypnoosilla tapahtuva valmennus

. Sosiaalisten tilanteiden jännittäminen
Viisi - kymmenen hypnoosivalmennusta. (keskimäärin KUUSI). Kolme ensimmäistä hypnoosivalmennusta toimitetaan noin viikon välein toisistaan, jonka jälkeen valmennukset voivat olla kahden - neljän viikon välein. Ensimmäisen valmennuksen yhteydessä asiakas saa mukaansa 30 minuutin mittaisen hypnoosiäänitteen, jota asiakas kuuntelee ensimmäisinä viikkoina 4 - 5 kertaa viikossa. Ensimmäinen hypnoosivalmennus kestää yksi - kaksi tuntia ja myöhemmät hypnoosikäsittelyt keskimäärin 45 minuuttia.
. Kahvikuppineuroosi - käsien vapina
Viisi - kymmenen hypnoosivalmennusta. (keskimäärin KAHDEKSAN). Neljä ensimmäistä hypnoosivalmennusta toimitetaan noin viikon välein toisistaan, jonka jälkeen valmennukset voivat olla kahden - neljän viikon välein. Ensimmäisen valmennuksen yhteydessä asiakas saa mukaansa 30 minuutin mittaisen hypnoosiäänitteen, jota asiakas kuuntelee ensimmäisinä viikkoina 4 - 5 kertaa viikossa. Ensimmäinen hypnoosivalmennus kestää yksi - kaksi tuntia ja myöhemmät hypnoosikäsittelyt keskimäärin 45 minuuttia.
. Änkyttäminen ja puheen pettäminen
Viisi - kymmenen hypnoosivalmennusta. (keskimäärin KYMMENEN) kolme ensimmäistä hypnoosivalmennusta toimitetaan noin viikon välein toisistaan, jonka jälkeen valmennukset voivat olla noin kahden viikon välein. Ensimmäisen valmennuksen yhteydessä asiakas saa mukaansa 30 minuutin mittaisen hypnoosiäänitteen, jota asiakas kuuntelee ensimmäisinä viikkoina 3 - 5 kertaa viikossa. Ensimmäinen hypnoosivalmennus kestää yksi - kaksi tuntia ja myöhemmät hypnoosikäsittelyt keskimäärin 45 minuuttia.
. Punastelu, hikoilu ja muut jännitykset
Viisi - kymmenen hypnoosivalmennusta. (keskimäärin SEITSEMÄN ) Kolme ensimmäistä hypnoosivalmennusta toimitetaan noin viikon välein toisistaan, jonka jälkeen valmennukset voivat olla kahden - kolmen viikon välein. Ensimmäisen valmennuksen yhteydessä asiakas saa mukaansa 30 minuutin mittaisen hypnoosiäänitteen, jota asiakas kuuntelee ensimmäisinä viikkoina 4 - 5 kertaa viikossa. Ensimmäinen hypnoosivalmennus kestää yksi - kaksi tuntia ja myöhemmät hypnoosikäsittelyt keskimäärin 45 minuuttia.
. Fobiat (esimerkiksi käärme- tai hämähäkkipelko)
Yksi - viisi hypnoosivalmennusta. (keskimäärin KAKSI) hypnoosivalmennukset toimitetaan muutaman päivän, tai viikon välein. Asiakas saa ensimmäisellä kerralla mukaansa 30 minuutin mittaisen hypnoosiäänitteen, jota asiakas kuuntelee muutaman kerran viikossa. Tarpeen vaatiessa asiakkaalle tehdään myös oma hypnoosiäänite, joka luovutetaan toisen hypnoosivalmennuksen yhteydessä.



Hypnoosiäänitteet ja itsehoito

Hypnoosiäänitteiden avulla voidaan kasvattaa itsevarmuutta, rohkeutta ja itseluottamusta, sekä vaikuttaa erilaisiin ongelmiin, kuten tupakointiin, ylensyömiseen, unihäiriöihin, psyykkisistä syistä johtuviin erektiovaikeuksiin, kahvikuppineuroosiin, tenttipelkoon, urheilusuoritusten parantamiseen ja moniin muihin ongelmiin.

Hypnoosiäänitteet ovat täysin turvallisia, eivätkä ne aiheuta riippuvuutta, niin kuin lääkkeet ja muut kemialliset aineet tekevät. Jotta keskittyminen äänitteen kuunteluun olisi mahdollisimman tehokasta, tulee ympäristön olla mahdollisimman rauhallinen ja häiriötön. Sähkölevyt ja muut laitteet tulee sulkea pois kuuntelun ajaksi. Ennen kuuntelun aloittamista tulee varmistua siitä, että aikaa äänitteen kuunteluun on riittävästi. Äänitteiden kesto on noin 30 minuuttia. Asennon tulee kuuntelun aikana olla mahdollisimman rento ja miellyttävä. Makuuasento lienee kaikkein miellyttävin.

Hypnoosi- ja rentoutusäänitteitä ei tule kuunnella autoa ajaessa, eikä missään muussakaan sellaisessa tilanteessa, joka vaatii erityistä vireyttä, tarkkuutta ja hyvää suorituskykyä. Kaikki Pekka Pakaraisen toteuttamat äänitteet sisältävät hypnoosimenetelmän lisäksi kuhunkin aiheeseen liittyvän suggestologisen valmennusmenetelmän.

Ääniteluetteloon pääset Tästä





Kun otatte yhteyttä, kaikki asiat käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.


Vastaanottoaikoja saatavana myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Hypnotisoija Pekka Pakarainen
Käyttäytymistieteiden asiantuntija
Lahti - Finland



Puhelin 040 366 3439

(En vastaa ellei numero näy)

Muistakaa mainita sähköpostissa nimi, yhteystiedot ja puhelinnumeronne

(En vastaa anonyymeihin ja yhteystietoja vailla oleviin sähköposteihin)



Takaisin sivun alkuun
 
Website Design Pekka Pakarainen - Copyright © 2008 - www.mestarihypnotisoija.com - All Rights - Reserved.
Webmaster